Bekkenfysiotherapie voor adolescenten

Bij een veranderend lijf, komen soms bekken- of bekkenbodemklachten om de hoek kijken. Jongvolwassenen kunnen klachten ervaren in het bekkengebied, die er eerder niet waren. 

  • Er kan opeens incontinentie ontstaan;
  • Klachten kunnen voorkomen bij het seksueel functioneren, bijvoorbeeld pijn bij het vrijen of te vroeg klaarkomen;
  • Klachten kunnen ontstaan na een vervelende seksuele ervaring of een onprettig doktersbezoek. 

Er komen ook vaak klachten voor, zonder duidelijk aanwijsbare reden. Het kan heel prettig zijn dit met een bekkenfysiotherapeut in kaart te brengen om hier vervolgens een behandelplan bij op te stellen, gericht op de eigen grenzen en de ervaren klachten.

Begeleiding bij tienerzwangerschap

Tienerzwangerschappen komen regelmatig voor. Het is belangrijk voor de jonge moeder (of ouders) om een veilig en goed traject te volgen ter voorbereiding op de aankomende bevalling en het ouderschap. 

Een bekkenfysiotherapeut begeleidt zwangeren van alle leeftijden. Samen wordt gekeken naar lichamelijke klachten en problemen in het dagelijks functioneren. Zo kunnen we het tot een zo goed en mooi mogelijke bevalling brengen.

Ook in het traject na de bevalling, kan een bekkenfysiotherapeut ondersteuning bieden. Zowel wat betreft het herstel van het lichaam en bekkenbodem, als de verandering van een kindje.

Verwijzing en vergoeding

Vaak heeft u al een verwijzing van een huisarts of specialist. Een verwijzing is echter niet noodzakelijk. U kan ook op eigen initiatief een afspraak maken. 

De eerste 18 behandelingen kinderbekkenfysiotherapie, worden vergoed vanuit de basisverzekering. Hoeveel behandelingen u daarna vergoed krijgt, hangt af van uw aanvullende verzekering. 


Heeft u klachten en vraagt u zich af of de bekkenbodem wellicht een rol speelt, dan mag u natuurlijk altijd contact opnemen.  


© 035FYSIO
Fysiotherapie in hartje Hilversum